Nie mialam tak dlugo internetu, stad brak postow, brak komentarzy i ogólna nieobecność.
Trochę się zdarzyło od tamtej pory i powstało wiele nowośći. Jednak głównie pochodzą one z ciucholandów bo odkąd dowiezli wiosenne dostawy w kółko jestem tam obecna hehe.
Jak tylko obfotografuje swoje nabytki to się ukaża na pewno.
I bluzka z kotwicą skończona ;))
A dzisiaj dla mnie zaczęła się wiosna, czy tylko u mnie jest 18 stopni? <3 koooocham taka pogode po prostu. Od razu jestem szczęśliwa i zadowolona *.*
Dzisiaj na szybko dodaję przepis na domowe nachosy i pastę z avocado. Oba naprawde warto od razu wykorzystać bo są niebiańskie ;))
Trochę się zdarzyło od tamtej pory i powstało wiele nowośći. Jednak głównie pochodzą one z ciucholandów bo odkąd dowiezli wiosenne dostawy w kółko jestem tam obecna hehe.
Jak tylko obfotografuje swoje nabytki to się ukaża na pewno.
I bluzka z kotwicą skończona ;))
A dzisiaj dla mnie zaczęła się wiosna, czy tylko u mnie jest 18 stopni? <3 koooocham taka pogode po prostu. Od razu jestem szczęśliwa i zadowolona *.*
Dzisiaj na szybko dodaję przepis na domowe nachosy i pastę z avocado. Oba naprawde warto od razu wykorzystać bo są niebiańskie ;))
Nachosy
5 łyżek mąki kukurydzianej
2 łyżki mąki pszennej (u mnie pełnoziarnista)
ciepła woda
przyprawy np. pieprz cayenne, czosnek, bazylia, oregano, sól
łączymy składniki, wyrabiamy ciasto, cienko wałkujemy i wycinamy trójkąty. Patelnię mocno rozgrzewamy (z tłuszczem lub bez) i smażymy kilka sekund z obu stron, aż pojawią się charakterystyczne pęcherzyki ;)
Szamiemy z sosem lub solo.
Pasta z avocado
jedno duże avocado
łyżka oleju
łyżka soku z limonki
sól, pieprz
wszystko blendujemy na gładką masę i... i już nic nie zostaje.
U mnie własnie tak znika każda porcja ;p
Smacznego.
Tośka. | 17 marca 2012 12:00
U mnie dzisiaj pokazało 22 stopnie, istne szaleństwo!
Nigdy nie miałam okazji jeść nachosów.. może warto jednak spróbować?
. | 17 marca 2012 12:28
Wypróbuję, bo śmiesznie proste, a wyglądają pysznie :D