Chyba wszystko zmierza ku lepszemu powoli ; ) tak mi sie przynajemniej wydaje.
A miloby bylo gdyby tak sie stalo naprawde. moglabym powiedziec NARESZCIE.
ale nie wszystko jest rozowe i kolorowe tak jak moja salatka, ale zawsze mozna powiedziec jak Scarlett "pomysle o tym jutro"
A dzisiaj bylo tak slonecznie, tak cieplo, ze poczulam autentyczna wiosne. *.* oby tak dalej
A miloby bylo gdyby tak sie stalo naprawde. moglabym powiedziec NARESZCIE.
ale nie wszystko jest rozowe i kolorowe tak jak moja salatka, ale zawsze mozna powiedziec jak Scarlett "pomysle o tym jutro"
A dzisiaj bylo tak slonecznie, tak cieplo, ze poczulam autentyczna wiosne. *.* oby tak dalej
miks sałat
ogórek gruntowy
kiełki fasoli mung
krewetki grillowane
dressing:
jogurt grecki ale moze byc tez naturalny
ser feta
ząbek czosnku
kilka kropel soku z cytryny
pieprz
nie podaję proporcji bo zalezy jak duzą macie miske ;p tradycyjnie jak przy sałatkach kroimy, rwiemy, szatkujemy i obieramy jak leci. krewetki girllujemy polne sokiem z cytryny przez ok 10 minut na patelni grillowej lekko natłuszczonej i pokrojone lub nie wrzucamy do reszty.
jeśli chodzi o dressing to najlepszy jak dla mnie jest jogurt grecki zblendowany z kawalkiem sera feta czosnkiem i sokiem z cytryny. feta nadaje slonawy, pyszny smak a cytryna lekka kwaskowosc ktora pasuje do krewetek. no cud miod i maliny *.*
bardzo wciaga. ;D
. | 3 marca 2012 15:27
Fasola mung, krewetki, to jest to co kocham ! Trafiłaś w mój gust z tą sałatką :)